POSTGRADUATE

Adaptive Reuse of Abandoned building into a Creative Co-working Space.

This project explores the ideas of connection, sustainable adaptation and refurbishment of an old abandoned building. These ideas influence the refurbishment of the former textile mill within Scottish borders. It also explores the hidden spirit of the place by using existing materials, exposing and exploiting its elements. Designing this historic site will create a direct interaction of the new and the old elements to formulate a cohesive design outcome (Brooker, G. and Stone, S., 2018).

This project deals with refurbishing the former Lyle and Scott hosiery mill building into a Creative Co-working space for graduates, artists, and emerging designers. It is also intended to make this place a steppingstone between the graduate and creative industry. To help the creatives step into the creative industry, where they build up networks, connect, and increase their employability rate. The project discovers how the memory of the building’s past use as a Textile Mill can be utilised and honoured.

As a result, a structure devoted to the creative community will be created. The building can rejuvenate by meeting the needs of the neighbourhood and placing several necessary strategies into place. Its new purpose will include a creative space in an industrial design concept to embrace the history of the former textile mill. In addition, the building’s intended new use will preserve its historical continuity while advancing it into the future.

Showcase Image

Showcase Image

Showcase Image

Showcase Image

Showcase Image